'Türkiye Kalkınma Bankası'nda kadrolaşma kıyımı var'

Haber Giriş : 20 Mart 2006 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit, Refahyol iktidarı dışında kadrolaşmanın yaşanmadığı Türkiye Kalkınma Bankası'nda AKP hükümetinin bankada görülmemiş bir kıyıma imza attığını ileri sürdü. Macit, 13 müdür ve 24 müdür yardımcısının bir günde görevden alındığına dikkat çekti.
Taci Bayhan'ın görevden alınmasından sonra AKP'nin genel müdürlük görevine atadığı Abdullah Çelik, bankada yeniden yapılandırma çalışmasına personelden başladı. CHP de yapılan atamaların kıyıma dönüştüğüne dikkat çekti. Macit, banka yönetiminin 7 Mart 2006 tarihinde, 13 müdür ve 24 müdür yardımcısı olmak üzere toplam 37 üst düzey yöneticiyi hiçbir yasal gerekçe olmadan görevinden aldığını açıkladı.

Hükümetin göreve dönüşlerle ilgili yargı kararlarını da uygulamaya koymayarak yargı kararlarını da tanımadığını ilan ettiğini belirten Hasan Macit, banka'nın kredilendirme sürecinin de zayıflatıldığına işaret etti. Macit, üç ayrı hat ve sekiz müdürlükçe gerçekleştirilen kredilendirme işlemlerinin Kredi Değerlendirme Müdürlüğü adı altında tek bir birime verildiğine dikkati çekti.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber